Welkom op onze blog!!!

The Secret Garden....behalve een super nummer van Depeche Mode, was het de naam van ons eigen pension op Rhodos. Helaas bleef het bij een droom en is het pension er niet gekomen.
Daarom maken wij nu van onze nederlandse achtertuin onze eigen Secret Garden.
Op deze blog kun je alles lezen over onze emigratieplannen en hoe het zoeken eindigde in augustus 2009 en wat er daarna in onze tuin allemaal verandert....

maandag 20 juli 2009

De eerste week zit er weer op....

En de tijd gaat voorbij, zoals dat met tijd nou eenmaal gaat......

Zaterdagochtend weer lekker naar het zwembad geweest, en later op de dag kregen we dan toch een sms'je, dus 's middags zijn we lekker vroeg naar Theologos (Tholos) gegaan met de bus. Daar lekker geshopt, de kids zijn weer blij, met alledrie nieuwe "crocs" (voor 3,40 per paar, haha).

Toen op zoek naar Hotel Rhodian Sun, waar we om half zes hadden afgesproken. Maar het hotel lag veeeeeeel verder buiten Tholos dan we dachten, gelukkig konden we ergens in het dorp op een bankje wifi internetten (lang leve de technologie) en wisten we welke kant we op moesten lopen.
Christie belde ondertussen waar we waren en toen bleek dat het echt veel verder was dan we dachten, helemaal niet meer in Tholos, maar echt een stuk erbuiten. Gelukkig kwam ze ons tegemoet rijden en konden we in haar auto naar het hotel.
Dat was groot.....heel groot (65 kamers, restaurant, bar, terras, zwembad...) en onze eerste indruk was dat het erg gedateerd was en geen herkenbare stijl had. Het is een zootje van stijlen en kleuren en niks past bij elkaar, nou kun je daar wel wat aan doen, maar het is zoooo groot.....hier kunnen we nauwelijks een stempel op drukken, het is gewoon teveel....er moet teveel aan gebeuren en de zakelijke kant die in de drie uur dat we er waren werd besproken was ook niet echt in onze richting.
De onderste verdieping werd niet verhuurd, alleen in nood. We weten ook waarom, want het is er vochtig en het ruikt ook zo. Bovendien zijn die kamers nog ouderwetser dan de rest van het hotel....eigenlijk willen ze alles opknappen, maar door elke keer een stukje te doen in weeeeeeeer een andere stijl, is het echt een allegaartje.
De kamers verkopen ze echt voor een minimale prijs en de contracten die ze hebben zijn echt belabberd. Die mogen we overnemen...ja logisch. Dit hotel heeft zoveel meer in zich, vooral door de prachtige ligging, maar dan moet je echt een enorme smak geld erin gooien en dan zou je het vooral ook gewoon moeten kunnen kopen.
Dit is een project waar wij ons niet aan gaan wagen. Het is te veel, te groot en te gedateerd....was het meer af en in orde....sja....wie weet....maar dan nog...erg groot!




De locatie is echter echt schitterend, maar er is niks in de buurt. Er is wel een minibusje dat naar en van het strand rijdt en naar en van het vliegveld....mja....ik denk dat er meer minnen dan plussen zijn hier....



Tegen negen uur was het, toen Christie ons op het pleintje in Kremasti afzette. Daar hebben wij nog even heerlijk gegeten, met de belofte van Christie dat ze een keer met ons mee komt eten, maar ze moest vanavond in de shop staan. Jussi's leer, is de winkel van haar en haar man, waar ze sandalen, tassen enzo verkopen. Toen we er in december waren, waren haar man en schoonvader (die vroeger Evzone is geweest, respect!!!) druk aan het werk.
Eenmaal weer thuis, sliepen de kids al snel en wij gingen er ook niet al te laat in. Zondag een lekker rustdagje gehad, beetje dobberen in het zwembad, beetje slapen, beetje zelf eten maken......kortom.....vakantie!!! Tuurlijk ook piekeren en discussiƫren over het hotel....het valt allemaal weer niet mee!

Vanmorgen weer lekker in het zwembad, Dymion heeft inmiddels door dat ie zelf ook echt kan zwemmen, dus die is in het diepe baantjes aan het trekken geweest de hele ochtend. Hij heeft ook sjans met alle jongedames hier, het is een echte charmeur, hahahaha.....

Zo....en dan nu zomaar even een paar foto's van de afgelopen dagen.....:







Geen opmerkingen: