Welkom op onze blog!!!

The Secret Garden....behalve een super nummer van Depeche Mode, was het de naam van ons eigen pension op Rhodos. Helaas bleef het bij een droom en is het pension er niet gekomen.
Daarom maken wij nu van onze nederlandse achtertuin onze eigen Secret Garden.
Op deze blog kun je alles lezen over onze emigratieplannen en hoe het zoeken eindigde in augustus 2009 en wat er daarna in onze tuin allemaal verandert....

dinsdag 21 juli 2009

Phaidra's zonnebril....en meer....

Gisteravond besloten we naar de stad te gaan om eens lekker met de kids bij de Mac of Goody's te eten. Het werd Goody's. We wisten dat ie duur was, maar ja, wel lekker en voor de kids gewoon heel leuk. En toen werd Dafni misselijk, nog terwijl we onze bestelling aan het doorgeven waren, dus ik als een speer met de kids naar boven, waar de toiletten zijn....

Te laat.....trap vol....dat zijn dan van die momenten dat je het liefst door de grond zou willen zakken of dat je titatovenaar was, grrr... Ik stond met de ingeklapte buggy op de trap, die lekker nat was...en Dafni stond pal voor me, Phaidra stuurde ik maar naar papa, om te zeggen dat er een schoonmaker ofzo moest komen. Dat kwam natuurlijk helemaal niet over en uiteindelijk ben ik zelf maar naar beneden gelopen, Dafni eerst voorzien van wat natte lapjes (die had ik gelukkig bij me) en de buggy midden op de trap, zodat niemand zou uitglijden en zijn nek breken, dat zou het helemaal zijn....
Gelukkig begreep de slimste van het stel wat er aan de hand was en die stuurde de schoonmaakster erop af en stelde mij en Dafni gerust dat het helemaal niet erg was....zucht....ondertussen was onze bestelling klaar en konden we gaan eten. Maar geen van de kids had meer trek en we waren nogal vlot weer buiten. Dafni kreeg weer wat kleur en na nog wat rondgelopen te hebben (en een flesje Samos Anthemis voor nog geen tien euro!!!) gingen we weer met de bus terug. Dafni met een plastic tasje in haar handen voor je weet maar nooit, maar ze was alweer de oude. Misschien gewoon een beetje de warmte, morgen maar eens een dagje niet naar het zwembad!!!

Vanmorgen zijn we lekker vroeg opgestaan, om de bus te pakken naar Kalithea....we hadden het idee om dat een keer met de auto te doen, maar met de bus is het net zo makkelijk. Vanaf hier (Kremasti) naar de Rhodos stad gaat de bus zo'n beetje elke tien minuten en dan overstappen naar een andere bus richting Kalithea. Toen we ons kaarten kochten, zei de verkoper, over twee minuten vertrekt een bus, maar toen hij ons wilde aanwijzen welke bus dat was, reed hij net weg hahaha....
Dus een busje later, wat ons de gelegenheid gaf nog een rondje rond de Nea Agora te lopen en wat te drinken te kopen.
Toen met de bus naar Kalithea, bijna langs "het mooie huis" in de nieuwe stad en toen langs de Ancient Necropolis (zo jammer dat je dan in een bus zit en er niet even uit kan om te kijken) de stad uit.
Daar kwamen we langs de Lidl (weten we eindelijk waar die precies zit) en even later konden we alweer uitstappen.
Het is en blijft een erg mooi plekje, tien jaar geleden vonden we het al prachtig en sindsdien is het flink gerestaureerd, dus nu is het echt heel mooi.
Ik vind het alleen erg jammer, dat ze alleen maar de gebouwen hebben gerestaureerd, maar niet de baden, dus het is alleen maar kijken.... tuurlijk kun je bij het strandje de zee in, maar het is daar maar klein en natuurlijk druk, al viel het wel mee nu.
Het is sowieso helemaal niet druk, dat valt ons enorm op. De bus van en naar de stad is niet eens vol, vorig jaar ging ie niet weg tot ie tot de nok toe vol zat.
Oke, vanmorgen wassie aardig vol, maar waarschijnlijk meer door de grieken zelf die naar hun werk moesten.

Maar dan nu het verhaal van de zonnebril.....Toen we het terrein kwamen oplopen, wilden de kinderen even in de fontein kijken en toen......liet Phaidra haar zonnebril erin vallen. Nou is het erg groot en het water laag en diep, dus we konden er niet meer bij.
Het was dus een enorm drama, Phaidra was bijkans ontroostbaar en het duurde echt een hele tijd voor het huilen overging in snikken en pas daarna werd ze weer "gewoon".
Toen we alles hadden bekeken en lekker hadden rondgewandeld besloten we de bus weer terug te nemen en in de stad lekker te gaan zitten en wat te gaan eten.

We liepen weer naar de ingang van het terrein....en daar was een schoonmaker IN de fontein bezig, Richard vroeg om de zonnebril, die er dus nog steeds lag en Phaidra was echt zooooo ontzettend blij!!!! Dat gezichtje!!! Onbetaalbaar!!!!

De bus kwam aanrijden en na een kort sprintje waren we alweer op weg naar de stad. We gingen naar een van de vele gyrostentjes en daar hebben we genoten van pita gyros en de kids van lasagna (ja....typisch grieks, NOT, mja...), Richard een lekker grieks bier en ik een flesje retsina. De kids kregen als verrassing van de ober nog een ijsje en toen werd het toch weer tijd om naar het hotel te gaan.
De bus stond alweer klaar dus we waren snel weer terug.

De foto's houden jullie te goed, want het duurt echt te lang nu, vooral omdat ik op die marmeren trap zit en dat is echt niet lekker, hoor hahahahaha

1 opmerking:

Anoniem zei

wat een verhaal!!!

ik zie het al helemaal voor me....

robienne