Welkom op onze blog!!!

The Secret Garden....behalve een super nummer van Depeche Mode, was het de naam van ons eigen pension op Rhodos. Helaas bleef het bij een droom en is het pension er niet gekomen.
Daarom maken wij nu van onze nederlandse achtertuin onze eigen Secret Garden.
Op deze blog kun je alles lezen over onze emigratieplannen en hoe het zoeken eindigde in augustus 2009 en wat er daarna in onze tuin allemaal verandert....

donderdag 16 juli 2009

geen guesthouse voorlopig...

....maar voor we dat wisten, hadden we er gisteren al een hele dag in het huurautootje opzitten. Dat was errug geslaagd en we hebben weer hele mooie dingen gezien. Helaas hadden ze 1 stoelverhoger vergeten en dus moesten we "even" meerijden naar het kantoor. Ja...aan de andere kant van het eiland.
Toen we vertelden dat we graag naar Plymmiri gingen, zei ze, ooh, dan kun je hier gewoon de Lindos highway nemen.
Ja dat snapten we ook wel, maar we wilden via de andere kust, omdat we 's middags hadden afgesproken met christie in afandou. Dan hadden we een mooi rondje gemaakt. Twee keer de Lindos highway af is lekker saai....
Dus nadat we allemaal vastzaten, het eiland weer overgestoken en via de prachtige kust naar het zuiden.
Het was een lekker autootje en de kids zaten prima...

Even buiten kamiros zijn we negen jaar geleden al op zoek geweest naar een rotsgraf.....wat bleek, was het wat groter dan waar we naar zochten en nu staarde het ons dus recht in het gezicht, hahahahahaha....

Van daaruit rechtstreeks door naar Plymmiri, we roken de oktopussen al hahahaha.....




Dit keer ook uitgebreid het kerkje bekeken, maar toen was het toch echt etenstijd. Oooh jammie, wat was het weer lekker zeg, dit keer hadden we een visschotel (tien euro) en oktopus (9,50)....en natuurlijk beetje choriatiki, patatjes en tzatziki.
De kids kregen weer enorme appelsappen en wij gingen braaf aan de cola, hihi....


Strand bij Plymmiri:

Toen wilden we doorrijden naar Haraki, waar een mooi strandje zou zijn, met een rotskerkje...nou ja, het strandje was idd wel aardig, maar de kids sliepen, dus we zijn maar even in de auto blijven zitten, ik op zoek naar het kerkje, niet gevonden natuurlijk. Nog wel een paar mooie foto's gemaakt van het strandje en het Pheraklos kasteel.


Daarna zijn we doorgereden naar Afandou.We wisten niet waar het guesthouse was wat we wilden bekijken, maar we hadden de foto's en dus zijn we het hele stuk langs de kust doorgereden. Na een uur hebben we dat opgegeven en hebben we lekker onder een boompje geparkeerd en zijn we nog even gaan pootjebaden, in afwachting van onze makelaar. Onze conclusie was wel dat Afandou een ontzettend leuk plaatsje is, heel mooi dorpje, goede voorzieningen en een mooi strand met boulevard achtig stuk en speeltuin, ja, een mooi dorp om te wonen!!!


Toen christie kwam, zijn we hier en daar aan de lokale bevolking gaan vragen of ze het guesthouse kenden, uiteindelijk kwamen we iets verder en de eigenaar van een restaurant kreeg ineens een ingeving, maar hij vertelde dat het al een tijd niet meer leegstond en dat er wel een papas inzat, die de eigenaar is. Hij belde hem meteen op en gaf ons een routebeschrijving en de papas zou al op ons staan te wachten.
We waren erg benieuwd, of deze papas het nou wel of niet wilde verhuren, want we wisten dat de eigenaar een papas was, die er geen tijd meer voor had....
Gauw naartoe gereden en het was compleet opgeknapt, met een grote speeltuin, waar de kids meteen even hun energie kwijt konden....maar helaas, dit was een andere papas en die zit er dus al een hele tijd in en hij heeft het dus echt helemaal opgeknapt en is dit seizoen al gewoon aan het draaien.
Grrrrrr......we waren dus nogal teleurgesteld, want verder zag het er top uit. Maar we hebben niet al te lang getreurd, dat doen we niet meer, je kunt er toch niks aan veranderen, dus pijlen richten op het volgende project.
Christie heeft twee objecten voor ons uitgezocht in Theologos...daar gaan we zaterdag kijken. Spannend dus alweeeeeeeeeeeeeer.....

Gisteravond sleutel van het autootje ingeleverd bij de receptie en lekker naar het dorp gelopen om op het pleintje te gaan eten. Richard nam twee pita gyros en ik wist het niet meteen, en richard maakte een grapje tegen de ober, doe maar een kokoretsi (geroosterde ingewanden), maar dat mag niet meer geserveerd worden vanwege eu regels enzo enzo, wisten we allang, de ober begreep dat ook en moest wel even lachen. Hij zei, dan neem je toch kontosouvli? Kijk...dat zetten ze nou dus niet op de kaart.... maar het was zaaaalig!!!
De kids hebben lekker gespeeld met griekse kindjes, het is echt een superpleintje om te zitten, omdat de grieken er zelf ook komen met al hun kids. Gezellig dus, vanavond weer!!!!



Vanmorgen weer lekker wat gezwommen, het is hier tot een uur of elf helemaal leeg bij het zwembad en aangezien wij er zo rond negen uur altijd al wel zitten, hebben de kids lekker de ruimte, hihi....

Nu weer even siesta en straks? Geen idee, maar vanavond gaan we vast weer het dorpje in....

Oh, er zit hier trouwens ook een chinese winkel (wij hoeven niet naar china voor leuke spullies, hoor, E en E!!! Hahahaha)

Oh...en Nancy, ik heb foto's gemaakt van wat bomen....zal ze morgen online zetten, mag jij in onze tuin kijken welke "bomen" het zijn....zucht, wat is alles hier toch mooi en groot!!!!
Foto's uploaden duurt echt megalang, met deze blog ben ik ruim een uur bezig geweest...grrr.....

1 opmerking:

Anoniem zei

hoi,
Wij genieten van de verhalen en de fotos. We hopen dat jullie deze vakantie een hele mooie pand vinden. geniet maar van het mooie weer hier regend het wat zeg ik regen ik bedoelde stortbuien en onweer met name in de nacht goed voor de nachtrust.

Veel liefs van ons allemaal
Natasja