Welkom op onze blog!!!

The Secret Garden....behalve een super nummer van Depeche Mode, was het de naam van ons eigen pension op Rhodos. Helaas bleef het bij een droom en is het pension er niet gekomen.
Daarom maken wij nu van onze nederlandse achtertuin onze eigen Secret Garden.
Op deze blog kun je alles lezen over onze emigratieplannen en hoe het zoeken eindigde in augustus 2009 en wat er daarna in onze tuin allemaal verandert....

dinsdag 9 september 2008

En nu maar wachten....

We hebben samen een flinke lijst met vragen samengesteld en die naar de makelaar gemaild. Voordat we er zomaar een vliegreis tegenaan gooien willen we toch eerst wat dingen zeker weten. Dus..nu is het weer afwachten geblazen, en hopen dat veel vragen positief beantwoord gaan worden. We hebben zelf goede hoop, maar we weten natuurlijk inmiddels dat je pas iets zeker weet als je het contract getekend hebt en je de sleutel in handen hebt....
Laten we dan maar hopen, dat dat moment snel komt, dan kan er een aannemer lekker aan de slag, dan kunnen wij de markten afstruinen, misschien een keer naar belgiƫ rijd voor een brocantemarkt en vast wat spullies scoren.
Als alles een beetje loopt, willen we in de zomervakantie verhuizen...hebben we meteen nog even vakantie en kunnen de kinderen nog even wennen voordat ze daar naar school gaan.
Tjonge, wat ben ik weer positief aan het denken, maar ja, anders komen we er helemaal niet. Je moet wel positief blijven, het is wat we willen, dus moet je er iets van maken.

We spraken gisteren een buurman, die ook zo ontzettend graag weg wil. Naar een ander land dan wel, maar zij zijn het ook zo vreselijk zat hier. Het gaat bij hun, net als bij ons, voornamelijk om de kinderen. Basisschool valt nog mee, maar ga je naar een mavo, of hoe dat tegenwoordig mag heten, dan weet je niet wat je hoort af en toe.
Okee, de kwaliteit van het onderwijs schijnt in Griekenland niet geweldig te zijn, maar de verhalen die ik hier om me heen hoor van oudere kinderen en ouders met oudere kinderen zijn om te huilen. Je hebt als ouder ook een grote verantwoordelijkheid om je kinderen de nodige kennis bij te brengen vinden wij, dat moet je niet volledig aan een leraar overlaten. Die verantwoordelijkheid ontbreekt bij veel ouders hier in nederland, waardoor veel kinderen de zo bekende 'waarden en normen' niet meekrijgen.
Dat zijn kinderen die messen mee naar school nemen, met stenen naar mensen (of kinderen) gooien, fietsen stelen, vernielingen aanbrengen aan de spullen van een ander en ga zo maar door. Ik wil nederland niet afkraken, hoor, maar veel ouders in nederland maken dat wij ons hier niet meer veilig voelen en de toekomst voor onze eigen kinderen niet zien hier tussen.
Ik weet het, je hoeft daarvoor niet naar griekenland, je kunt in de achterhoek nog wel terecht, of gelderland, of elk klein dorpje in het oosten van het land. Maar dat is niet wat we willen. We willen al heel erg lang naar griekenland, dit is niet van de laatste paar weken, dit is al jaren zo.

En dus....gaan we nog even door met dromen en alvast inrichten, hahaha..... we hopen dat in dit geval voor ons geldt: drie maal is scheepsrecht, dit is namelijk nu het derde project waar we onze aandacht en energie volledig aan geven.
Jullie blijven toch nog wel meeduimen he???

Geen opmerkingen: